I Daja kan du velge om du vil ta deg en kort spasertur langs veien, eller ta deg opp i høyden mot fjelltoppene. Du kan også gå en tur langs elva ned til Fagerli, og se sporene etter både bosetning, og ting fra gamle dager. Gå på oppdagelsesferd, og se om du finner spor etter storhetstida med gruvedrift. Ikke gå glipp av området med jettegryter og putelava nede ved den store badekulpen. Et besøk på torvmyra er også å anbefale.

For rullestolbrukere og familier med barnevogn, passer COOP-stien ved Emmavannet bra for tur. Her kan du gå langs en 250 meter lang plankesti med fiskeplasser langs vannet, og kose deg i gapahuken. Litt lek i klatrejungelen er selvsagt et «must» for barna.

Turen rundt Dajavannet, med en avstikker opp til COOP-stua i alpintanlegget, er også en fin familietur. Ønsker du litt lengere, og mer krevende tur, kan du ta en tur opp til Kong Oscar. Her ble det tatt prøver på leting etter malm allerede på 1890 tallet. På 1990 tallet ble det tatt nye prøver her oppe. Da med håp om å finne driveverdige forekomster av gull og sølv. Vil du prøve deg på gullvasking, er elva fra Kong Oscar rette stedet å prøve lykken.

Skisporet.no viser deg oppdaterte skiløyper utenom løypene våre nede i Daja.